10 SUNDE GRUNDE TIL AT SPISE HVIDLØG💚

Hvidløg indeholder rigtig mange svovlforbindelser og antioxidanter, der gør den til en af de sundeste planter - hvis man altsü spiser dem rü og i rigelige mÌngder.

Hvidløg har siden oldtiden vÌret brugt som et naturlÌgemiddel mod alverdens lidelser og moderne videnskab bekrÌfter at det velsmagende medlem af løgfamilien kan forebygge mange sygdomme.

IsÌr svovlforbindelsen allicin, der udløses nür friske hvidløg knuses, har i adskillige undersøgelse vist sig at kunne püvirke kroppen. Allicin opstür nür enzymet alliinase skÌres eller tygges.

Men nür hvidløg bliver kogt i for eksempel en gryderet inaktiveres allinase - sü hvidløg skal spises rü, hvis du spiser dem for helbredets skyld.

Ogsü andre svovlforbindelser som diallyl disulfide (DADS) og diallyl trisulfide (DATS), der isÌr er rigelige i hvidløgsolie, har vist sig at kunne püvirke helbredet. Men hvidløg indeholder ogsü mange antioxidanter, der i en nylig undersøgelse viste sig at vÌre sÌrligt fremherskende i spirede hvidløg.

Det er svÌrt at finde et køkken i vore dage, hvor hvidløg ikke indgür som et vigtigt krydderi, men mange mennesker skyer det pü hverdage for at undgü hvidløgsünde.

DesvÌrre tyder undersøgelser pü at mange af de sunde virkninger ogsü forsvinder, hvis hvidløget steges. En undersøgelse fra Sydkorea viste i 2013 at kortvarig opvarmning reducerede de anti-inflammatoriske stoffer.

En nylig undersøgelse, viste at det meste effektive middel til at undgü hvidløgsünde er mÌlk, som med sin blanding af fedt og vand er bedst til at opløse de ildelugtende svovlforbindelser, der er skyld i hvidløgsünden.

Her er 10 sunde grunde til at spise hvidløg sü ofte som muligt.

1. Hjertet
En undersøgelse fra Chung Shan Medical University i Taiwan viste i 2010 at diabetes-patienter kan have gavn af at spise hvidløgsolie.

Diabetes-patienter er sĂŚrligt sĂĽrbare over for en form for hjertesygdom, der betegnes diabetisk kardiomyopati, som er inflammation og svĂŚkkelse af hjertets muskelvĂŚv.

Test af rotter med diabetes, der enten fik hvidløgsolie eller majsolie viste, at rotter, der fik hvidløgsolie oplevede gavnlige Ìndringer, som medfører beskyttelse mod skader pü hjertet.

Ændringerne syntes at være forbundet med de potente antioxidant egenskaber af hvidløgsolie, forskerne siger og tilføjer, at de har identificeret mere end 20 stoffer i hvidløgsolie, der kan bidrage til effekten.

"Konklusionen er, at hvidløgsolie besidder et betydeligt potentiale for at beskytte hjertet mod diabetes-induceret kardiomyopati," skrev de.

Diallyl trisulfider fra hvidløgsolie har i forsøg med mus ogsü vist sig at kunne reducere skaderne efter et hjerteanfald.

Svovlbrinte har vist sig at beskytte hjertet mod skader. Det er imidlertid en flygtig forbindelse og vanskelig at behandle med. Derfor testede forskere fra Emory University i Atlanta, Georgia, i 2011 diallyl trisulfid i hübet om at det kunne tilføre svovlbrinte til hjertet.

Og museforsøgene viste faktisk, at musene, der fik diallyl trisulfid havde 61 procenter fÌrre skader pü hjertet sammenlignet med ubehandlede mus.

2. Blodtryk

Indholdet af allicin i hvidløg reducerer risikoen for forhøjet blodtryk, viste en undersøgelse fra University of Alabama i Birmingham i 2007.

Allicin udvikles til de ildelugtende svovlforbindelser, der giver hvidløgsünde, men ogsü reagerer med røde blodlegemer, afslapper blodkarrene og sikrer at blodet flyder lettere gennem blodürerne.

Det fĂĽr de celler, der forer blodkarrenes vĂŚgge, til at slappe af, hvilket fĂĽr blodkarrene til at udvide sig.

Dermed reduceres blodtrykket, sĂĽ blodet kan transportere mere ilt til vigtige organer, og mindske presset pĂĽ hjertet.

Resultaterne er baseret pĂĽ test af rotters blodkar, der blev 72 procent mindre stive - altsĂĽ mere elastiske.

En gennemgang af 21 tidligere undersøgelser om sammenhÌngen mellem hvidløg og blodtryk viste i september 2013 at isÌr pressede hvidløgspiller med et garanteret indhold af allicin pü 1,8 mg, kunne reducere forhøjet blodtryk med 10 procent i løbet af 12 uger.

3. Kolesterol

En gennemgang af tidligere undersøgelser om hvidløgs püvirkning af hjertekar-systemet süede tvivl om hvidløgs effekt pü kolesterol-indholdet. Gennemgangen, der blev lavet i 2005 og inkluderede 25 undersøgelser om kolesterol-indholdet konkluderede, at 14 undersøgelser ikke syntes at vise nogen püvirkning, mens 11 gjorde.

Forskerne bag analysen pointerede dog at de 14 undersøgelser, der ikke viste nogen effekt havde taget udgangspunkt i personer med et normalt eller meget lidt forhøjet kolesteroltal, mens de 11 studier med effekt havde haft deltagelse af personer med et meget forhøjet kolesteroltal.

I de 11 studier, hvor hvidløg havde vist effekt, var kolesteroltallet i gennemsnit faldet cirka 10 procent.

Undersøgelserne tyder süledes pü at hvidløg ikke har nogen effekt som forebyggelse, men kan sÌnke kolesteroltallet moderat, hvis man har meget forhøjet kolesterol.

4. LungekrĂŚft

En undersøgelse i 2013 fra Jiangsu Provinscenter for Sygdomskontrol og Forebyggelse, viste en markant effekt af at spise friske hvidløg pü risikoen for lungekrÌft.

Resultaterne af undersøgelsen viste, at deltagere, der spiste rü hvidløg regelmÌssigt som en del af deres kost (to eller flere gange om ugen), havde en 44 procent nedsat risiko for at udvikle lungekrÌft.

Undersøgelsen er baseret pü spørgeskemaer og interviews med 1424 krÌftpatienter og 4543 kontrolpersoner om deres livsstilsvaner.

5. HjernekrĂŚft

Svovlforbindelser i hvidløg har i test vist sig effektive til at bekÌmpe glioblastoma, der er en af de mest almindelige former for hjernekrÌft.

Forsøg pü Medical University of South Carolina i 2007 med tre svovlforbindelser kaldet DADS, DAS og DATS viste at - isÌr DATS - forbindelserne kunne udrydde krÌftcellerne.

KrÌftceller har et højt stofskifte og krÌver meget energi for hurtig vÌkst. I denne undersøgelse, hvidløg forbindelser producerede reaktive ilt arter i hjerne krÌftceller vÌsentlige gorging dem ihjel med aktivering af flere dødsfald kaskader.

"Vores forskning fremhĂŚver planters store potentiale som naturmedicin til styring af ondartet vĂŚkst af humane hjerne tumorceller," siger medforfatteren dr. Ray Swapan.

6. Slidgigt

I 2010 fremlagde forskere ved Kings College i London og University of East Anglia resultater, der viste,, at kvinder, som spiser en kost med et højt indhold af allium-familien - som hvidløg, løg og porrer - sjÌldent har slidgigt i hoften.

Undersøgelsen er baseret pü undersøgelser af mere end 1.000 raske kvindelige tvillinger, hvoraf mange ingen symptomer havde pü slidgigt.

Forskerne foretog en detaljeret vurdering af tvillingernes kostvaner og analyserede sideløbende røntgenbilleder, der viste omfanget af tidlig slidgigt i deltagernes hofter, knÌ og ryg.Forskerne mener, at en forbindelse kaldet diallyl disulfid begrÌnser mÌngden af brusk-ødelÌggende enzymer.

7. Antibakterielt

Der kan vÌre en god ide i at smøre bøfferne grundigt ind i hvidløg før de smides pü grillen.

Forskere ved Washington State University konstaterede i 2012 at hvidløgsstoffet diallyl sulfid var 100 gange mere effektivt end antibiotikaerne erythromycin og ciprofloxacin, samtidig med at det slog til pü en brøkdel af tiden.

Opdagelsen übner døren til nye behandlinger af rüt og forarbejdet kød og overflader, der bruges til madlavning og hvor, der risikerer at vÌre cambylobacter-bakterier, som er en af de mest almindelige ürsager til tarmsygdom.

I forsøg konstaterede forskerne, at forbindelsen let kunne gennemtrÌnge en biofilm, som beskytter bakterierne, og gü i ledtog med et svovlholdigt enzym for derefter at Ìndre enzymets funktion for effektivt at drÌbe bakteriecellerne.

8. ProstatakrĂŚft

En undersøgelse fra University of Pittsburgh Cancer Institute viste i 2011 at svovlforbindelsen diallyl trisulfide (DATS) fra hvidløg kunne blokere et protein, der er skyld i at krÌftceller i prostata ikke dør.

En gennemgang af tidligere undersøgelser viste i 2013, at isÌr hvidløg, men ogsü andre løgplanter havde en positiv effekt pü risikoen for prostatakrÌft.

Genngangen af de ni seriøse undersøgelser viste at hvidløg reducerede risikoen for prostatakrÌft med op til 23 procent.

Forskerne fra China-Japan Friendship Hospital i Beijing, Kina, anbefalede dog at der blev lavet flere og mere veldesignede undersøgelser for at bekrÌfte deres resultater.

9. Graviditet

Hvidløg blev i en undersøgelse fra den norske sundhedsstyrelse i 2013 fremhÌvet som et middel, der var forbundet med en lavere risiko for tidlig fødsel.

Det skete pü baggrund af en undersøgelse af nÌsten 19.000 mødre, hvoraf 5 procent havde født for tidligt.

Forskerne valgte at fokusere pü løgplanter og tørrede frugter, der i tidligere undersøgelser havde vist en effekt. Deres undersøgelse viste at hvidløg reducerede risikoen for tidlig fødsel med gennemsnitligt 53 procent.

For tidlige fødsler skyldes ofte mikrobakterielle infektioner, som hvidløg i flere undersøgelser har vist sig effektive imod.

10. Immunsystemet

Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi pü Københavns Universitet har i ürevis forsket i hvidløg og fundet frem til, at svovlforbindelsen ajoene, der ogsü udvikles fra allicin, kan bekÌmpe bakterier, som er svÌre for immunsystemet at fü bugt med.

Når bakterier klumper sig sammen i såkaldte biofilm – hvor de omgiver sig med en sej hinde af organiske materialer – bliver de modstandsdygtige over for antibiotika.

"Vi ved, der findes en potent kemisk forbindelse i hvidløgsplanten, som afvÌbner resistente bakterier ved at lamme deres kommunikationssystem. Ajoene forhindrer specifikt bakterierne i at udskille giftstoffet rhamnolipid, som ødelÌgger de hvide blodlegemer i kroppen.

De hvide blodlegemer er svĂŚre at undvĂŚre, fordi de er en effektiv del af immunforsvaret og bĂĽde forebygger infektioner og drĂŚber bakterier," fortĂŚller Tim Holm Jakobsen, der har lavet sin ph.d.-afhandling om ajoene.

Få den rigtige mængde af de gavnlige stoffer fra hvidløg og undgå lugten - Prøv Den Tibetanske Hvidløgskur🍀

www.hvidloegskuren.com

Udvalgte blogindlĂŚg
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Seneste blogindlĂŚg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square