top of page

9 fantastiske og usædvanlige måder at bruge hvidløg på

1: Hvidløg som ansigtsrens

I stedet for at bruge hårde kemikalier på din hud, giver hvidløg et helt naturligt alternativ til at vaske dit ansigt.

Ifølge Livestrong Foundation indeholder hvidløg ”allicin”, som har antibakterielle, antifungale og antivirale egenskaber.

De anbefaler at gnide et tyndt lag hvidløgspasta på dit ansigt og skylle det af efter 15 minutter. Bare sørg for masser af fugt bagefter for at undgå udtørring!

2: Hvidløg mod fodvorter og fodsvamp

Det lyder måske bizart, men The New York Times anbefaler, at du putter dine fødder i 30 minutter i et fodbad fuld af "fint knuste fed hvidløg" for at bekæmpe fodvorter og fodsvamp.

Dr. Lawrence D. Rosen fortalte Times: "Hvidløg har længe været betragtet som et stærkt naturligt svampedræbende middel."

Som et alternativ til fodbadet kan du også blande olivenolie med lidt hvidløg og gnide den lige på din fod med en ørerenser..

3. Hvidløg mod tandpine

Hvis du får tandpine, og ikke har været i stand til at finde din vej til tandlægen endnu, kan hvidløg dulme smerterne.

 

Eksperterne hos Garlic-Central.com skriver: "Den mest effektive måde at anvende hvidløg for at lindre smerten ved tandpine, er at knuse det og lægge det i munden lige ved siden af ​​den berørte tand."

Selvfølgelig bør du se en læge for alvorlige tandproblemer. Men hvidløg kan være en naturlig måde at bekæmpe smerten i mellemtiden.

4. Hvidløg mod øreinfektion

En øreinfektion er aldrig sjov, men hvidløg kan faktisk tilbyde en vis lettelse på grund af dets naturlige antibiotiske egenskaber.

WebMD anbefaler at duppe lune dråber hvidløgsolie i øret for at hjælpe med smerten og ubehag.

De anbefaler især denne metode med et barns øreinfektion, dog altid kontrol med egen læge først.

5. Fjern fliser og splinter med hvidløg

Et gammelt middel til at fjerne en dyb splinter, er at anvende halvdelen af ​​et fed hvidløg under et  plaster, og efterlade det natten over.

Den gamle landmands almanak rapporterer: "Ja, hvidløg fjerner virkelig splinter."

Hvidløget vil ikke kun fjerne splinterne, men der vil efterfølgende heller ikke være  tegn på hævelse eller rødme ... muligvis fordi hvidløg indeholder en stor mængde af antibiotika og antiinflammatoriske forbindelser."

6. Hvidløg til at reparere revner

Denne metode har vist sig at være en af ​​de mest kontroversielle, men mange hævder, at hvidløg kan hjælpe med at reparere selv en lille revne i glas.

Ifølge Læserens Digest, "Har du nogensinde bemærket, hvor klæbrige dine fingre bliver efter at have skåret hvidløg? Den naturlige klæbemiddelkvalitet er årsagen til at man kan rette små revner i glas.”

De fortsætter: "Knus  nogle hvidløg og gnid saften på revnen og tør det overskydende af." Denne metode kan lyde skør, men det er da værd at prøve!

7. Hvidløg mod akne

Hvidløg kan bruges til at bekæmpe akne på to forskellige måder: ved at spise det og ved at anvende det direkte på aknen.

Home Remedies for Life rapporterer, at hvidløg er "en fremragende kilde til forskellige akne bekæmpende næringsstoffer." Tilføjelse af hvidløg til din kost kan gøre underværker for dit immunsystem og dermed eliminere akne over tid. "

Du kan også anvende hvidløg direkte på aknen. Men det er vigtigt at fortynde saften fra hvidløget først "for at forhindre en stikkende eller brændende fornemmelse på huden."

8. Hvidløg mod skadedyr

For at holde skadedyr væk fra dine planter, skal du blot blande knust hvidløg med vand og brunsæbe og putte det i en sprøjteflaske.

Ifølge eksperterne hos Permaculture, "Den naturlige afvisende lugt hvidløg spreder gør det til et perfekt redskab til at holde skadedyr væk fra planter ...

Dette er en let, helt naturlig måde at bekæmpe små skadedyr uden brug af kemikalier eller pesticider!

9. Hvidløg til at fange fisk

Duften af ​​hvidløg kan også bruges til at tiltrække fisk, ifølge flere fiskere, der sender på FieldAndStream.com.

Nogle vil sætte hvidløg direkte på en orm eller et lille stykke reje, mens andre anbefaler at lægge det direkte på krogen.

En fisker anbefaler endda hvidløgsmør til at tiltrække fisk. Dette overraskende fiskeri tip skulle være særligt effektiv til visse fiskearter.

Kunne du lide artiklen ?, så del den gerne

Gør noget godt for dit helbred - prøv Den Tibetanske Hvidløgskur.

bottom of page